ФИТОВАЛ ШАМПОАН ПОДДЪРЖАЩ ПРОТИВ ПЪРХОТ дермат.200мл.
9.60 лв.
Поръчай

ПОДДЪРЖАЩ ДЕРМАТОЛОГИЧЕН ШАМПОАН ПРОТИВ ПЪРХОТ

АКТИВНИ СЪСТАВКИ

Цинков комплекс PT-S (цинков пиритион и екстракт от Бяла върба (Salix Alba)), хидроксиетил урея.

 

Идентификатор: 11699 Категория: Производител: Листовка:

СВОЙСТВА

Цинковият пиритион и екстракта от Бяла върба, наречени още цинков комплекс PT-S, действат срещу пърхота на всички нива. Цинковия пиритион значително намалява броя на гъбичките Malassezia и поддържа нормална епидермалната keратинизация и образуването на себум. Той има удължено действие срещу гъбичките, което засилва ефекта му. Салицинът в екстракта на Бялата върба допринася за излющването и почистването на кожата на главата и също има противовъзпалителен ефект. Хидроксиетил уреята, овлажняващата активна съставка, помага за запазването на защитния слой на скалпа.

РЕЗУЛТАТИ ОТ ПРОУЧВАНЕ

Той видимо изчиства кожата на главата (при 90% от лицата, участващи в изпитването), успокоява кожата на главата (при 80% от лицата, участващи в изпитването) и оставя чувството на свежест (при 100% от лицата, участващи в изпитването) .* Премахва пърхота и подобрява състоянието на кожата на главата, което ще помогне за предотвратяване на повторната поява на пърхота. Косата става по-силна, по-мека и блестяща.

* Самооценка на 20 лица, участващи в дерматологично контролирано изследване след 28 дни на употреба, Дерматологичен изследователски център в Германия.

ВИДИМ ЕФЕКТ

Усещане за свежест 100%

% лица, участвали в изпитването

80% успокояване на скалпа 90% изчистване на скалпа

УПОТРЕБА НА ПРОДУКТИТЕ ПРОТИВ ПЪРХОТ

ИНТЕНЗИВЕН ДЕРМАТОЛОГИЧЕН ШАМПОАН

ПРОТИВ ПЪРХОТ* - При тежък и продължителен пърхот - При пърхот, склонен към чести рецидиви - При сърбеж и раздразнен скалп -2 пъти седмично в продължение на 4 последователни седмици, а ако пърхота не е напълно отстранен, продължете с 2 пъти седмично в продължение на още 2 седмици - като превантивна мярка, в случай на упорит пърхот, склонен към честа поява, веднъж седмично или през седмица

ПОДДЪРЖАЩ ДЕРМАТОЛОГИЧЕН ШАМПОАН ПРОТИВ ПЪРХОТ

-при лек до умерен пърхот и при случайна поява на пърхот - за дълготраен ефект и защита от повторна поява на пърхот след приключване на употребата на интензивния шампоан - за редовно миене на коса - при тежък и персистиращ пърхот, се препоръчва използването на интензивен шампоан

* След първото приложение може да се появи усещане за леко парене върху кожата на главата. Продуктът не е подходящ за деца под 12-годишна възраст. Използването му не се препоръчва по време на бременност и кърмене.

Нанесете шампоана върху влажна коса и масажирайте внимателно скалпа, за да се разпредели равномерно пяната. Оставете да действа в продължение на 3 минути и изплакнете обилно с вода. Повторете процедурата, но този път изплакнете добре непосредствено след масажа. В случай на контакт с очите, изплакнете обилно с вода.

Ако след известно време пърхота се появи отново, ние препоръчваме повторно използване на интензивен или поддържащ шампоан в зависимост от степента на пърхота в момента.

Различните продукти от серията Фитовал представляват интегриран подход за ефективно решаване на най-често срещаните проблеми на косата и скалпа. Те са следните:

- загуба на коса,

- изтощена коса,

- пърхот.

Попитайте Вашия фармацевт за повече информация или посетете www.fitoval-formula.com.

Двата продукта, описани в тази листовка, могат да не бъдат пуснати на пазара във Вашата страна.

Произведено от:

KRKA d.d., Novo mesto

Šmarješka cesta 6

8501 Novo mesto www.krka.si