ФИТОВАЛ ШАМПОАН ИЗТОЩЕНА КОСА 100мл./FOR DAMAGED/
4.95 лв.
Поръчай

ФИТОВАЛ ДЕРМАТОЛОГИЧНО ТЕСТВАН ШАМПОАН ПРИ ИЗТОЩЕНА КОСА

AКТИВНИ ВЕЩЕСТВА

Лецитин, житни протеини, D-пантенол, екстракти на коприва (Urtica dioica) градински чай (Salvia officinalis).

Идентификатор: 11697 Категория: Производител: Листовка:

ИЗТОЩЕНА И СУХА КОСА

Изтощената, суха и цъфтяща коса е често срещано явление. При такава коса липсват вътреклетъчни вещества и затова тя е тънка и чуплива, твърда и суха на пипане. Чуплив косъм, грапав и с нащърбени краища са признаците на изтощената коса и обикновено се причиняват при неадекватна грижа за косата и използването на неподходящи продукти за коса. Възможно е и други причини да доведат до това и те включват стрес, заболяване, прием на лекарствени продукти, небалансирано хранене и различни отрицателни външни влияния като излагане на УВ лъчи, топлинно и механично увреждане. В резултат на тези различни фактори и въздействия косъма е по предразположен към увреждащите ефекти, които променят свойствата на косъма. Косата губи блясъка и мекотата си и става суха и чуплива, като в по-тежките случаи се намалява и здравината й.

Лабораториите на Kрка са разработили дерматологично тествани продукти за изтощена коса ФИТОВАЛ като цялостна грижа за изтощена и суха коса. Те регенерират структурата на косъма, особено епидермиса и по този начин предпазват косъма отвътре. Като допълнение към външните грижи много важно за пълноценната грижа за косата е правилното и рационално хранене, което да набави на корените на косъма липсващите хранителни вещества.

СВОЙСТВА

Внимателно подбраните активни вещества интензивно регенерират косъма и кожата на главата отвън. Лецитин и житните протеини образуват предпазващ филм върху повърхността на косъма и така спират външното въздействие като по този начин предпазват косъма от увреждащите външни ефекти и изсушаване. D-пантенол осигурява необходимата, за косъма и кожата на главата, влага. Екстракта от коприва подобрява кръвообръщението на кожата на главата, а градинския чай действа антисептично. Косата става мека, здрава и бляскава и възвръща копринената си мекота при докосване.

ПРЕДИ: Лецитин и житните протеини образуват защитен филм върху повърхността на увредения косъм, който е груб, с назъбени краища и чуплив.

СЛЕД: Косъма е гладък и с блясък.

УПОТРЕБА

Нанесете върху влажна коса и масажирайте кожата на главата. Оставете да действа три минути и след това изплакнете обилно с вода. При необходимост можете да повторите цялата процедура. Използвайте при редовно измиване на изтощена и суха коса. (За цялостна грижа се предлагат и капсули Фитовал).

КАПСУЛИ

Капсулите осигуряват биологичното подхранване на косата. Те подпомагат подхранването на корените на косъма с хранителни вещества, необходими за растежа на косъма и регенерирането му. Витамините, минералите и особено аминокиселината цистеин укрепват косъма и подобряват неговата структура, усилват регенерацията и намаляват засиленото опадане на косата.