ЛАМИЗИЛ спрей 1% 15мл.
14.70 лв.
Поръчай

Продуктът на фармацевтичната компания Новартис е лекарствен продукт с противогъбично действие, който убива гъбичките, причинители на кожни инфекции. Продуктът под фората на спрей за кожа, разтвор се отпуска без лекарско предписание за лечение на следните кожни инфекции (въпреки всичко трябва да го използвате внимателно, за да получите най-добри резултати):

- Гъбички по краката (tinea pedis);
- Гъбички в ингвиналните области (tinea cruritis);
- Гъбички по тялото - трихофития (tinea corporis). Продуктът за кожа, разтвор се използва за лечение на дрождеви инфекции на кожата, наречени:
- Разноцветен лишей (pityriasis versicolor).

Как да разберете, че имате някои от посочените проблеми?

Гъбичките по краката засягат обикновено и двата крака, но невинаги. Най-често се появяват между пръстите. Те може да бъдат по извивката на ходилото, или друга част на стъпалата. Най-често срещаният тип гъбички по краката предизвиква напукване или лющене на кожата, но е възможно да имате и слаб оток, мехури или мокри рани. Ако обаче имате гъбична инфекция по ноктите (гъбички по или под нокътя), с обезцветяване на ноктите и промяна на нокътната структура (удебеляване, ронливост), трябва да се обърнете към лекар, защото продуктът за кожа, разтвор не е подходящ за този тип инфекция. Таблеткии от продуктът, които са по лекарско предписание трябва да се използват за лечение на гъбички по ноктите.

Гъбичките в ингвиналните области се появяват в области на тялото, където кожата може да бъде прегъната и да сърби, особено ако е влажна. Това често са слабините и вътрешната част на бедрата - засяга обикновено и двете страни, но често едната страна е по-засегната от другата. Може да се разпространят впоследствие между краката и към седалището или нагоре по посока на стомаха* Могат също да се появят в гънките под гърдите, подмишниците или други прегънати участъци.. Обривът има ясен ръб и може да има мехури. Усеща се сърбеж.

Гъбичките по тялото (трихофития) може да се появят навсякъде по тялото, но най-често се откриват по главата, врата, лицето или ръцете. Обикновено изглеждат като кръгли петна червен обрив, но може да се появят като лющещи се петна и да сърбят.

Разноцветен лишей (pityriasis versicolor) - появява се по кожата като лющещи се петна, които стават бели, поради загубата на кожна пигментация. Петната изпъкват предимно през лятото, тъй като прилежащата кожа потъмнява нормално. Появяват се главно по торса (под врата към талията), врата и ръцете и могат да се възобновяват в продължение на месеци, особено при топло време и потене.

Ако не сте сигурни в причините за вашата инфекция, моля, консултирайте се с вашия лекар или фармацевт преди употребата на продуктът.


 

Идентификатор: 6549 Категория: Производител: Листовка: