ЗЛАТЕН КОРЕН /РОДИОЛА/капс.150мг.х60 NATURAL FACTORS
10.00 лв.
Поръчай

Златният корен е ефективен билков екстракт, който действа като адаптоген и помага за справяне със стреса. Той произхожда от планинските райони на Азия и Европа и има вековна репутация като лечебно средство, което се справя с умората и възстановява притока на енергия. Дори викингите са го използвали. В Сибир на младоженците все още се подаряват букети от корени на златен корен за увеличаване на плодовитостта и за раждането на здрави деца.

Предимства:

  • при умора
  • при стрес
  • предотвратява вредните ефекти на кислорода
  • противораково средство
  • антиоксидант
  • подсилва имунната система
  • сексуален стимулатор

Вносител: Гео Нутришън ЕООД; гр. Пловдив, бул. Източен 48

Тел: 02/ 9530583; 032/ 641616

Нето тегло: 36 g

Идентификатор: 22313 Категория: Производител: Листовка:

При тревожност и панически атаки.

Безпокойство, тревога и страх? Звучи ли ви познато? На всеки се случва да изпитва притеснение – преди изпит, интервю за работа, разчитане на медицинско изследване и в други най-различни ситуации от ежедневието. Но има хора, при които в резултат от травматични събития, прекомерен стрес в ежедневието и др., тревожността е по-засилена. Интензивното чувство на безпокойство предизвиква тревожни пристъпи, чиито типични симптоми обикновено са световъртеж, сърцебиене, отмаляване, чувство за недостиг на въздух, за нереалност, както и ирационални страхове, учестено дишане, изпотяване и др. Пристъпите на паника могат да бъдат толкова мъчителни, че човек започва да изпитва истински ужас от повторната им поява. Преди години това състояние е било известно като „страхова невроза”, но днес, поради многото възможни тълкувания на термина „невроза”, се нарича „паническо разстройство”. Една от най-ефикасните билки срещу тревожност, депресии и умора, е билката златен корен (Rhodiola Rosea), която има вековна репутация като мощен адаптоген срещу напрежение, стрес и лошо настроение.

Златен корен 150 mg оказва отпускащо и релаксантно действие, когато тялото и ума са преминали на режим „борба или бягство” – остър стресов отговор и реакция на свръхвъзбуда. Този си ефект, екстрактът от златен корен постига, като поддържа в норма нивата на стресовия  хормон кортизол. Поддържането на нормални нива на кортизола е от огромно значение за цялостното здраве. Честото повишаване на нивата му в резултат от емоционален или физически стрес, води до хормонален дисбаланс, проблеми с щитовидната желза, натрупване на мазнини в областта на талията, отслабване на имунитета, умора и др.

Златен корен има силно адаптогенно действие и помага на организма да се приспособи към стресова среда. Регулира възбудимостта на нервната система, регенерира я и допринася за постигане на приятно усещане за релаксация, без да предизвиква сънливост и апатия. Тонизира и допринася за увеличаване на енергията. Има силно антиоксидантно въздействие.

Златен корен подпомага състоянието и при депресивни състояния. Увеличава чувствителността на невроните (клетки на мозъка и нервната система), включително на невротрансмитерите серотонин и допамин, които отговарят за фокуса, паметта, удоволствието и доброто настроение. Много специалисти по природна медицина изписват екстракт от корен на родиола като ефективна алтернатива на антидепресантите. И този екстракт наистина работи, тъй като допринася за подобряване чувствителността на допамина, важен не само за настроението, но и за контрола върху различни зависимости, включително желанието за храна. Заради способността си да подобрява фокуса, екстрактът от златен корен напоследък се препоръчва и срещу Синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност (Attention-Deficit Hyperactivity Disorder, съкратено ADHD).

Допълнителни ползи на билката:

- Подпомага елиминирането на коремните мазнини

Друго невероятно свойство на родиолата е, че помага на тялото да изгори натрупаните в областта на корема и талията мазнини. Това се дължи на биологично активното съединение розавин в състава й, което стимулира важен за отслабването ензим, наречен хормонално чувствителна липаза. Този ензим интензивно разгражда коремните мазнини в областта на корема и талията.

- Увеличава енергията и спортните постижения

Допринася за повишаване на издръжливостта чрез увеличаване броя на червените кръвни клетки. Червените кръвни клетки пренасят кислород към мускулите и колкото повече са те, толкова по-добре ще се справят спортистите и хората, които се занимават с интензивен физически труд. Това постига, като насърчава производството на еритропоетин – хормон, стимулиращ производството на червени кръвни клетки.