1. Начало
  2. Козметика
  3. Козметика за лице
  4. Чувствителна кожа
    Филтрирай по:
  • Марка

Чувствителна кожа

Коя кожа е чувствителна?

Чувствителната кожа е раздразнена, зачервена, опъната и се лющи. Появават се различни реакции към използваната козметика. Най-често описваните симптоми включват парене, боцкане, зачервяване, сърбеж, болка.

Тя може да се отключи във всеки един период от живота. Неподходяща или некачествена козметика е причина за появата на първите симптоми. Друга причина би била дерматологични заболявания като розацея, атопичен дерматит, себореен дерматит, дори и акне. Не на последно място остава наследствения фактор. Кожата след 50 години също в много случаи може да бъде чувствителна поради изсушаването и променената стуктура на кожата в тази възраст.

Чувствителната кожа е финна и тънка. Тя лесно реагира на температурни въздействия (студ, топлина) със силно зачервяване и засилване на дискомфорта, поява на уртики, сърбеж. Чувствителната кожа е обикновено деликатна, склонна към алергии и изсушаване. 

Най-голямо влияние оказва начина на живот, храненето, използването на неподходяща/некачествена козметика, хормоналните промени
които водят до разрушаваме хидролипидния й слой.

Как правилно да се грижим за чувствителната кожа?

В грижите за чувствителната кожа трябва да се използват почистващи кремове и гелове или мицеларни води без изкуствени ароматизатори, наличие на парабени, алкохол.

Овлажняващите/хидратиращите кремове намаляват сухотата на кожата и възстановяват нарушената кожна бариера. Препоръчително е да са с минимален брой съставки и без аромати. 

Слънцезащитата за лице и тяло са задълнителни за чувствителната кожа. Препоръчва се употребата на минерални слънцезащитни кремове, които са 100% натурални, не се абсорбират от кожата и незапушват порите.

Хипоалергичните продукти не са обезателно безопасни за чувствителната кожа. 

Тя лесно реагира на температурни въздействия (студ, топлина, вятър), желателно е да се избягва продължителния престой в солариуми, ветровито или много студено време, както и в часовете със силно слънцегреене.

В Аптеки Запад онлайн предлагаме богато разнообразие на дермокозметика от популярни марки и серии, сред които:

Продуктите в специализираните серии включват дневни и нощни кремове за лице, мицеларни води и измивни гелове за нетолерантна, реактивна и чувствителна кожа, възстановяващи хидратиращи серуми или тонирани кремове за лице със слънцезащита.

В аптечната мрежа можете да намерите разнообразие от лекарства, хранителни добавки за възрастни и деца, козметика, продукти за лична грижа - апарати за кръвно налягане, термометри, инхалатори, лейкопласт и тестове за домашна диагностика на винаги изгодни цени. Доставяме поръчките онлайн бързо в цялата страна и подарък-тестер към всеки наш клиент.

Очакваме Ви и във физическите ни обект в град Пловдив и района. Възможност за изпълнение на екстемпорални рецепти.

Ние използваме „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване. Повече информация за „бисквитките“ и опциите за управлението им може да намерите в раздела Общи условия