1. Начало
  2. Козметика
  3. Козметика за тяло
  4. Суха и атопична кожа
    Филтрирай по:
  • Марка

Суха и атопична кожа

Сухата кожа няма липиди (мазнини). Усеща се дискомфортна, опъната и раздразнена, липсва еластичност, често се комбинира със сърбеж. Степента на сухота може да варира значително в зависимост от околната среда и начина на живот.

Не рядко със сухата кожа се проявява атопичен дерматит. Симптоматиката му е: раздразнена кожа със сърбеж, изключително суха и особено чувствителна към околната среда. При атопичен дерматит, наследствена патология, тя се проявява в детството в първите седмици от живота. Освен интензивен сърбеж и раздразнение, видимите признаци на атопичен дерматит включват локализирани възпалени екземни плаки, които стават по-интензивни при обостряне. Възстановяването на липидите е от съществено значение при грижа за раздразнена, суха до атопична кожа, за да се подсили кожната бариера. 

Болестта се разпределя в две фази: остра и фаза на спокойствие. Острата фаза се изразява в инфекция, сърбеж, гной, струпеи и други. Фазата на спокойствие се характеризира с екстремно изсушаване на кожата. Тази фаза също е особено неприятна, но във всички случай значително по-поносима от първата.

Необходимо е да се отстрани главната причина , отговорна за болестта -  нарушаването на кожната бариера, което води до отслабването на нейната защитна функция.

Това може да се постигне, чрез употребата на подходящи продукти, предназначени специално за борба с раздразненията. Кожата може да бъде успокоена и чрез редовното използване на масло за тяло при къпане, което предпазва кожата от изсушаващия ефект на твърдата вода, съчетано с употребата на успокояващи продукти, които се борят срещу изсушаването на кожата, успокояват я, значително намаляват сърбежа и същевременно спомагат за възстановяването на хидролипидния филм,който ограничава проникването на дразнители в кожата. Тази ежедневна рутина се препоръчва през цялата година - не само по време на острата фаза, но по време и на фазата на спокойствие.

Изграждането на рутина за кожа склонна към атопичен дерматит трябва да включва следните стъпки:

  • почистваща грижа - измивен душ-крем или душ-олио( при етапите на по-суха кожа). Действието му е на нежен почистващ агент без съдържание на сапун и парабени и неароматизиран. Обновява кожната бариера, неутрализира изсушаващия ефект на варовиковата вода.
  • възстановяваща грижа за кожата - балсам/крем възстановяващ липидния слой, а изсушаването и сърбежа са намалени или изчезнали.

В Аптеки Запад онлайн можете бързо и лесно да поръчате специализирана козметика на следните марки:

В продуктовия ни каталог можете да намерите богата гама измивни душ-гелове и олио за тяло, сапуни за атопична и сиха кожа, кремове и балсами възстановяващи липидния слой, подхранващо мляко за тяло на достъпни цени. 

В онлайн Аптеки Запад можете да намерите разнообразие от лекарства, хранителни добавки за възрастни и деца, козметика, продукти за лична грижа - апарати за кръчно налягане, глюкомери, инхалатори, термометри, тестове за домашна диагностика на винаги изгодни цени. Доставяме поръчките бързо в цялата страна и подарък-тестер към всеки наш клиент.

Очакваме Ви и във физическите ни обект в град Пловдив и района. Възможност за изпълнение на екстемпорални рецепти.

Ние използваме „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване. Повече информация за „бисквитките“ и опциите за управлението им може да намерите в раздела Общи условия