1. Начало
 2. Козметика
 3. Слънцезащита
 4. Слънцезащита за деца
  Филтрирай по:
 • Марка

Слънцезащита за деца

Детската кожа е по-тънка и по-чувствителна от тази на възрастните. Чувствителността им към слънцето е по-голяма. Кожата им реагира много силно на продуктите, които използват. Те се нуждаят от слънцезащита, съобразена с възрастта и чувствителната им кожа. С лесна за нанасяне текстура, която е много устойчива на активния им начин на живот. 

Излагането на слънце може да доведе изгаряне, дехидратация, инфекции, обриви. Ето защо към защитата от вредните ултравиолетови лъчи трябва да се подходжа с нужното внимание и отговорност. Препоръчително е детето/бебето да носи подходящи дрехи и подходящ за възрастта си слънцезащитен крем. 

За нежната бебешка/детска кожа се използват слънцезащитни кремове с фактор между SPF30+ и SPF50+. Важно е слънцезащитата да бъде фотостабилна и водоустойчива. 

В Аптеки Запад можете да намерите богато разнообразие от слънцезащита за бебета и деца с различни текстури и видове:

 • слънцезащитен крем;
 • слънцезащитен спрей;
 • слънцезащитен лосион.

За децата със силно чувствителна кожа и кожа предразположена към алергии е добра алтернатива минералните слънцезащитни кремове. Минералните слънцезащитни кремове за бебета са създадени на минерална основа. Съдържат естествени абсорбатори на UV лъчи като титаниев диоксид и цинков оксид.Не проникват в кожата, а образуват защитна бариера върху нея, блокираща ултравиолетовите лъчи. Започват да действат непосредствено след нанасяне. Недостатъка е, че не се разнасят лесно и модат да оставят бели петна по дрехите.

Кога се нанася слънцезащитен крем?

 • 20-30 мин. преди излагане на слънце;
 • след всяко влизане във водата;
 • на всеки 2-3 часа при престой навън.

Във физическите обекти и онлайн аптечната мрежа може да намерите разнообразие от козметика, лекарства, хранителни добавки, уреди за лична грижа - термометри, апарати за кръвно налягане, глюкомери и много други. Изпращаме всичко с бърза доставка в цяла България.

Ние използваме „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване. Повече информация за „бисквитките“ и опциите за управлението им може да намерите в раздела Общи условия