1. Начало
  2. Здравни проблеми
  3. Очи
  4. Разтвор за лещи
    Филтрирай по:
  • Марка

Разтвор за лещи

Защо е нужно да използваме разтвор за лещи?

Разтворите за лещи са важна част от цялата рутина в използването на контактни лещи. Тяхната основна задача е да успяват да ги почистят от остатъчните протеини и бактерии и да държат лещата мека и хидратирана за използване. Не почистените добре лещи могат да причинят възпаление и зачервяване на окото.

На пазара има различни препарати и различни дозировки, за да може максимално да удовлетворят клиентското търсене и нужди.

Какви видове разтвори на лещи има?

Те се делят на химически и антибактериални, такива с водороден пероксид. 

Пероксидните разтвори почистват много добре от бактерии, не са много ефикасни при химически замърсявания, изискват минимален престой поне 6ч., за да почистят добре, но пък са по-малко рискови от развитие на алергии.

Химическите разтвори почистват добре химическите замърсявания са сметка на микробите, почистването е кратко във времеви интервал, но съществува известен риск от алергична реакция.

Вашия очен специалист ще прецени най-подходяшите за Вас след преглед и диагностика на текущото Ви състояние.

Ние използваме „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване. Повече информация за „бисквитките“ и опциите за управлението им може да намерите в раздела Общи условия