1. Начало
  2. Здравни проблеми
  3. Хомеопатия

Хомеопатия

Какво наричаме "хомеопатия"?

Хомеопатия е терапевтичен метод, който стимулира естествената способност на организма да се справя с болестта. С други думи, лечението е насочено не върху отделния симптом или болест, а цялостната личност на човека. 

На всеки болен с комбинация от оплаквания се предписва лекарство, което при здрави обекти причинява симптоми, чиито прояви са подобни на оплакванията на пациента. Така активното вещество стимулира естествените защитни механизми на организма, което води до излекуване. 

Какви болести могат да се лекуват с хомеопатия?

Редица остри заболявания се повлияват добре от хомеопатична терапия: настинки, ангини, остри вирусни инфекции, болка, бъбречни и коремни колики, подагрозни кризи, диарии, повръщания, обриви, травми, изгаряния, измръзвания и др. Детски болести, сред които: шарка, настинка, треска, диария, дизентерия, колики, тонзилит, синузит, бронхит, пневмония, отит, астма, проблеми с никненето на зъби.

Важно е тук да отбележим, че хронични заболявания, които са довели до необратими деформации на тъканите, не могат да се лекуват с хомеопатия. При живото-застрашаващи заболявания, трябва да се проведе интензивна терапия. 

Какво съдържат хомеопатичните препарати?

Хомеопатичните лекарства се произвеждат от фармацевтични компании, по определени указания на хомеопатичната фармакопея. Имат минерален, животински, растителен произход със специфични дозировки на разреждане и потенциране. 

Разделят се на два основни вида - монопрепарати( едно активно вещество) и комбинирани. 

Произвеждат се под формата под формата на свещички, гранули, глобули, капки и сиропи.

В продуктовия каталог на нашата онлайн аптека можете да намерите различни хомеопатични продукти от:

Как се приемат хомеопатичните препарати?

Лекарствата се поставят под езика, в 20-минутен интервал преди и след приема му не се приема нищо в устата(дори вода, цигари, дъвки). По време на хомеопатичното лечение трябва да се избягва употребата на кафе, алкохол, черен чай, мента и продукти съдържащи ментол, евкалипт или камфор, тъй като те могат да попречат на действието на лекарството. 

При някой хора се наблюдава бързо подобрение, а други преминават през влошаване и поява на странични оплаквания преди да почувстват подобрение и лечение.

Ние използваме „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване. Повече информация за „бисквитките“ и опциите за управлението им може да намерите в раздела Общи условия